Αναρτήθηκε από: Ακροπατώντας | 14/10/2011

Παρουσίαση Μανταλίνα Ψωμά

Η Μανταλίνα Ψωμά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε ζωγραφική στη σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία. Η δουλειά της έχει δημοσιευτεί στο βιβλίο Vitamin P, »New Perspectives in Painting», Phaidon Press, που περιλαμβάνει 114 από τους σημαντικότερους σύγχρονους ζωγράφους διεθνώς.

H δουλειά της Μανταλίνας Ψωμά δανείζεται στοιχεία από τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο, συλλαμβάνοντας στιγμιότυπα και δίνοντας έμφαση στην ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος χώρου αλλά και στον ψυχισμό των απεικονιζόμενων, έχοντας ως αφετηρία της την κλασική ζωγραφική.

Στην καινούρια της δουλειά παρουσιάζει κυρίως μικρούς αυτόνομους πίνακες, οι οποίοι μπορούν να διαβαστούν και ως μέρη μίας διαρκούς μεταβαλλόμενης ιστορίας στο χώρο και στο χρόνο στην οποία ο θεατής μπορεί να ενταχθεί και να αναβιώσει δικές του μνήμες και συναισθήματα. Τα πορτραίτα και τα τοπία (αστικά και μη) εξακολουθούν να είναι ο πυρήνας της θεματολογίας της αλλά αυτή τη φορά στην πιο σκοτεινή εκδοχή τους.

Έργα της Μανταλίνα Ψωμά


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: